Articole de decor

Între om și decorul care-l înconjoară există o legătură indisolubilă, uneori mai puțin vizibilă.

Articolele de decor sunt semne ale confortului actual. Amplificarea frumuseții spațiului, ambientului interior și exterior este mereu diversificată și îmbunătățită.

Amenajarea cu artă a spațiului interior sau exterior este o preocupare majoră mai ales in mediul urban.

Nu există condiționări de decorare general valabile. Decorarea este strict individualizată și ține de nevoia de a completa și îmbunătăți ambientul. În amenajarile ambientale este necesar simțul măsurii și al echilibrului.

Alegerea și amplasarea obiectelor de decor se realizează în funcție de:

  • mărimea spațiului ambient;
  • dimensiunile obiectelor utile și de decor folosite;
  • conturul curb sau drept al obiectelor;
  • detaliile de afinitate sau de contrast cu ambientul;
  • sistemul de iluminare cu sau fără contraste ori calm-îmbietoare. 

Placerea de a expune (uneori opulent) podoabe atât în interiorul cât și în exteriorul spațiului de locuit face din acesta o scenă deschisă.

Măsura în care intenția și măiestria decorului duc la înfățișarea finită a unui aranjament inedit, original, acesta devine bucurie estetico-vizuală și subiect de meditație.

Obiectele de decor au funcții estetice dar și utilitare, sunt frumoase dar și satisfăcătoare funcționale. Ele pot comunica vizual ceva atât prin formă cât și prin culoare. Pot sugera căldura, finețe, moliciune, asprime sau catifelare. În realizarea lor utilizarea foarte stilizată a motivelor existente în natură (ierburi marine, muguri florali, insecte si animale) este caracterizată prin liniaturi curbe sau ondulate și prin armonia motivelor geometrice.

Acest stil a apărut în Europa spre sfarsitul secolului al XIX-lea (Art Nouveau sau Modern style).


Perfecționarea tehnicilor și procedeelor de lucru a amplificat numărul clienților. Obiectele de decor se comercializeaza acum pe scară largă.


În secolul al XX-lea a crescut mult producerea în cantități mari și la prețuri convenabile a acestor ustensile estetico funcționale în același timp și astfel design-ul ambiental a căpătat amploare.

Adevărata artă a modelarii Feroneria, este folosită pentru a da metalului (fierului în special) forma dorită atât vizibil cât și utilitar. Metalul bătut, forjat sau laminat la cald sau la rece, pe nicovală sau între cilindrii unui laminor, aurit, argintat sau cromat ia forma dorită. Lipit la cald sau sudat electric, ciocănit pe butucul de lemn sau pe un suport curbat pentru o modelare mai puțin rigidă, imprimat (gravat, cizelat) cu dălți sau ștanțe de diverse profile și dimensiuni pentru a i se diminua duritatea și masivitatea, turnat, șlefuit și lustruit, metalul devine obiect de artă, obiect de decor.

Tehnologia artistică folosită în arta metalelor se dezvoltă, devine tot mai performantă printr-o continuă perfecționare.


Click aici pentru a vizualiza mai multe produse din categoria Articole decor.

 

    

Importator Produse HoReCa

Cere / Solicita oferta

Completeaza formularul de mai jos pentru a primi o oferta personalizata de pret