Școala online este o provocare atât pentru copii cât și pentru părinți.
Pentru studiu, dar și pentru relaxare, copilul are nevoie de un loc în care să se simtă bine, să se poată mișca natural, un spațiu funcțional. În consecință este necesar să fie regândită amenajarea camerei copilului astfel încât să i se asigure elevului un spațiu potrivit activității educaționale. Camera devine acum și un loc de studiu îmbietor, un loc magic. Copilul în camera sa, în lumea sa magică primește fericit informații și sugestii prin internet și se simte din ce în ce mai responsabil pentru propria sa educație.
O zonă specialp din spațiul camerei este destinată școlii online. Să fie un loc prietenos, încăpător și foarte comod. Aici să existe tot ce este necesar desfășurării orelor de curs: manuale, cărți, caiete, laptop sau calculator plus altele, și să i se ofere copilului siguranțăm, confort, optimism și gânduri pozitive.
Modelarea unei ambianțe de interior conform necesităților ține de utilizarea conștientă a culorilor. Pentru camera copilului (școlar, elev, student ) e importantă cromatica veselă care să emane prospețime și exuberanță cu finisaje simple de efect conform stilului ales.
Culorile calde stimulează imaginația și sunt relaxante. Galbenul este o culoare veselă, optimistă și oferta senzația de cald, însorit. Galbenul floarea soarelui împreună cu maroul și albastrul vor arăta întotdeauna excelent. O combinație proaspătă și revigorantă este verdele crud și galbenul la care se poate adăuga puțin oranj pentru a încălzi ușor atmosfera. Verdele are efect calm și liniștitor. Combinația maro și galben stimulează concentrarea și activitatea cerebrală.
Mobilierul deschis, neutru, gri deschis, alb-gri sau gri-maro se va potrivi foarte bine și va fi in ton cu nuanțele pereților. Biroul spațios, ușor de curățat și rezistent să fie astfel amplasat încât să beneficieze de lumină naturală. Ideal ar fi să aibă multe sertare și o înălțime optimă conform înălțimii copilului sau să fie ajustabil. Scaunul de la birou să fie ușor de adaptat vârstei copilului, confortabil și, pe cât posibil, reglabil. Scaunul ortopedic cu spătar rezistent și ușor curbat nu are brațe.
Un scaun comod, ergonomic va facilita poziția corectă a corpului. Lângă birou să existe o veioză care să lumineze din partea stângă. Sun necesare și alte spașii de depozitare: dulapuri, etajere, rafturi, etc. Într-un spațiu (cameră) păstrat se poate așeza un birou de tip colțar sau unul mic. Camera dreptunghiulară oferă mai multe posibilități și e potrivită pentru mai multe tipuri de mobilier. Într-o cameră de tip vagon mobilierul va fi adaptat și așezat de-a lungul pereților lăsând spații de trecere între piese.
Pentru camerele mixe se poate alege un birou cu mecanisme de extindere în față sau în lateral. Pentru stângaci există birouri speciale. Atmosfera creată să fie plăcută, liniștită, relaxantă și să-i stârnească elevului interesul pentru învățare și creativitate.