Mobilierul din lemn este rareori rezistent la intemperii de aceea iarna piesele se duc într-un loc ferit. Mobila din lemn nu trebuie depozitată într-un loc încălzit fiindcă lemnul se usucă și se crapă. În mobila de lemn cu mare conținut de ulei (din salcâm, zadă sau tec) umiditatea nu prea pătrunde. Pentru a nu deveni gri mobilierul se freacă în fiecare primăvară cu uleiuri speciale.
Înainte de a fi depozitat mobilierul de grădină se curăță de umezeala și praf fiindcă pot favoriza apariția mucegaiului.
Pentru mobila din lemn se folosesc soluții speciale pe bază de ulei și săpun. Piesele din răchită, fier forjat, plasă sau plastic pot fi curățate cu o soluție simplă din apă și detergent de vase. Mobilierul împletit se freacă cu o perie și săpun și se clătesc cu furtunul. Petele se tratează cu o cârpă moale înmuiată în spirt mentolat.
Petele greu de îndepărtat se înlătură cu o soluție din oțet, amoniac, bicarbonat de sodiu și apă. Cu un burete moale se freacă apoi se clătesc și se lasă să se usuce. Mobila împletită din bambus, răchita sau rattan se curăță cu o perie de sârmă apoi se aplică o soluție cu silicon pentru sigilare sau se lăcuiesc din nou.
Pernele se curăță și se usucă înainte de depozitare pentru iarnă. Dacă sunt din material textil sau pânză se șterg bine cu un burete și o soluție din apă și detergent, se clătesc și se usucă.
Husele pentru mobiler se curăță chiar și în timpul depozitării pentru a proteja mobilierul. Protecția mărește durabilitatea.