- Mobilierul care a fost finisat cu ulei de in se întreține cu ulei de in de 2-3 ori pe an:
- primăvara
- vara
- înainte de depozitare pentru iarnă.
- Mobilierul expus mult timp la soare se tratează cu ulei de in de mai multe ori.
Uleiul se aplică strat după strat de la intervale de 30 minute până când lemnul este saturat. - Mobilierul de grădină lăcuit cu lac protector colorat se curăță și se spală anual cu o soluție de detergent urmată de clătire cu un burete umed. Uscarea se face în aer liber la umbră.
- Dacă mobilierul a fost atacat de ciuperci sau mucegai se spală atent cu o soluție lichidă concentrată cu clor. Se clătește cu apă.
Dacă tratarea cu clor nu dă rezultate, se freacă zonele afectate cu smirghel până se ajunge la lemn sănătos, apoi se tratează cu ulei de in sau lac protector. - Iarna mobilierul de grădină se depozitează într-un garaj sau magazin care pot fi ventilate.
Mobilierul nu se acoperă cu plasti sau ajunge la putrezirea și mucegăirea lemnului. - Mobilierul de grădină din plastic sau metal se curăță de 4 ori pe an:
- la începutul și la sfârșitul verii
- de 2 ori între sezoane
Iarna e bine să fie depozitate.
- Mobilierul din metal formează ușor rugină care se poate îndepărta cu ajutorul unui spray care poate fi cumpărat în culori oferind o acoperire ridicată și aderență excelentă.
Un alt mod de îndepărtare a ruginii este să se toarne oțet alb uniform pe suprafața ruginită, se lasă o oră să acționeze, apoi se șterge cu o cârpă. Dacă e necesar se repetă. - Mobilierul din plastic se poate curăța cu o soluție din 60 g bicarbonat de sodiu și 3 l apă caldă sau cu o soluție din 3 l detergent pentru mașina de spălat și 1 l apă caldă.
Pentru plastic colorat se amestecă 30 g oțet cu 1 l apă caldă – se spală apoi se clătește și se lasă să se usuce.
Se evită produsele de curățat agresive care pot zgâria suprafața din plastic.